Jääravintola Arctic Snow Hotel

Rovaniemen lähistöllä sijaitseva Arctic Snow Hotel on varmasti yksi maailman ainutlaatuisimmista hotelli-ravintoloista puitteidensa puolesta. Kyseessä on nimittäin arktinen ja eksoottinen elämyskohde, jossa vierailijat voivat yöpyä keskellä Lapin luontoa ja nauttia huimista kokemuksista, joista revontulet ovat vain yksi. Alueella on nimittäin mahdollista esimerkiksi yöpyä lasikattoisessa iglussa, jossa koko tähtitaivas aukenee kattona pään päällä. Myös legendaarinen lumihotelli – siis lumesta rakennettu hotelli – löytyy paikalta.

Vaikka Arctic Snow Hotelin ravintolaan ei ehkä ensisijaisesti matkustetakaan ravintolan ruoka- ja juomalistojen vuoksi, löytyy tämän ravintolan menusta kuitenkin huippulaadukasta ja myös eksoottista lappilaista ja muutakin suomalaista ruokaa. Asiakkaita palvellaan usealla kielellä, suomen lisäksi mm. englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi. Ulkomaalaiset turistit ovatkin hyvin merkittävä asiakasryhmä, ja Arctic Snow Hotel on monen eksoottisia matkailunähtävyyksiä esittelevän web-sivun top-listalla.

Tarjolla on ravintolan ruoka- ja juomatarjoilun lisäksi todellakin niin paljon muuta, että suomalaistenkin kannattaa pitää tämä eksoottinen matkailukohde mielessään. Aktiviteetteja ja nähtävyyksiä on runsaasti tarjolla aina vuodenajasta riippuen. Yö lasi-iglussa on varmasti jo monelle huima kokemus, varsinkin jos onnetar suosii ja revontulet näyttäytyvät öisellä taivaalla, mutta tarjolla on toki paljon muutakin Lapin eksotiikkaan liittyvää nähtävää ja tehtävää. Oma lukunsa on tietysti joulun aika, jolloin Korvatunturilla (aivan Arctic Snow Hotelin lähistöllä, muuten!) käy kova kuhina, kun Joulupukki muorinsa ja tonttujensa kanssa valmistelevat joulua.

mielikki