Kasvihuoneravintola Linds Kök

Varsin ainutlaatuisen ravintolakokemuksen voi löytää Pohjanmaalta Kasvihuoneravintola Linds Kökistä, Närpiön Bäcklidenistä. Ravintola sijaitsee Valtatie 8:n lähettyvillä pienen sivutien varrella. Tämä ravintola on ulkoisilta puitteiltaankin jo varsin omaperäinen: lattia on tehty närpiöläisestä graniitista ja tuolit puolestaan eksoottisesta banaanipuusta. Huomiota herättävin sisustusvalinta ovat kuitenkin yli sata erilaista yrttiä ja taimea, jotka ovat tämän kasvihuoneravintolan tiloissa, luoden sinne ainutlaatuisen tunnelman.

Linds Kökissä voi nauttia paikallisesta lähiruoasta ainutlaatuisessa ravintolaympäristössä, sillä ravintolasta löytyy paljon erilaisia yrtti-, tomaatti- ja kurkkutaimia, samoin kuin viinirypäletaimia, mandariini- ja limepuita, ja paljon muitakin eksoottisia kasveja. Ravintolan ruokalistalta löytyy mm. useita erikoisia tomaattiruokia, gourmet-aterioita ja muita maukkaita ja omaperäisiä ruokalajeja. Kasvihuoneravintolassa on luonnollisesti tarjolla myös runsaasti kasvisvaihtoehtoja. À la carte -listalta löytyy mm. lammasta minttu-pestokastikkeella, häränfilettä madeirapedillä ja konjakkikastikkeella, sekä neljälle henkilölle tarkoitettu ”ruokaelämys”. Jälkiruokien listalta löytyy niinikään mielenkiintoisia tuttavuuksia, vai miltä kuulostaisi tomaattijäätelö, tomaattipannacotta tai paneroitu ja friteroitu vaniljajäätelö?

Linds Kökin varsinainen sesonki ajoittuu kesäkauteen, mutta ravintolassa on helmi-maaliskuussa sunnuntaisin buffet-pöytä klo. 12 – 15. Myös talvisin ja keväisin ravintola on avoinna tilauksesta. Linds Kök on myös huomioitu erilaisilla maininnoilla ja palkinnoilla: Vuonna 2006 se vastaanotti Marttayhdistyksen Suomenruotsalaisen Ruokakulttuuristipendin, ja vuonna 2008 Närpiön Kaupunki valitsi Linds Kök -ravintolan Vuoden Yrittäjäksi.

mielikki