Kesäravintola Pavis

Jos lomailet tai olet muuten vaan liikkeellä kesäaikaan Etelä-Suomen länsirannikolla, ja Kristiinankaupunki on matkasi varrella, niin pistäydypä katsomassa Kesäravintola Pavis. Kyseessä on Kristiinankaupungin Korkeasaaressa sijaitseva merellinen ravintola, jossa on toiminut myös perinteinen Kristiinankaupungin Pursiseura. Korkeasaareen pääsee helposti niin autolla, veneellä kuin polkupyörälläkin.

Nimensä mukaisesti Pavis on kesäravintola. Se avaa ovensa Vappuna, ja on avoinna aina syksyyn saakka, yksityistilaisuuksia varten tarvittaessa muulloinkin. Paviksessa järjestetään paljon erilaista ohjelmaa kesäisin, ja siitä löytyy tarkempaa tietoa Paviksen Facebook-ryhmästä. Varsinaisen ravintolatarjoilun päälinjauksia ovat klassiset maut ja lähiruoka: laadukkaat raaka-aineet tuotetaan lähellä, ja samalla noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Ravintolan listalta löytyy mm. aina lähialueilta pyydettyä kalaa. Ravintola tarjoaa myös itse keräämiään sieniä eri muodoissa, sekä kuuluisaa paikallista perunaa.

Pavis on myös suosittu juhlien pitopaikka, ja ravintolan palvelut ovat niin yksityisten kuin yritystenkin vuokrattavissa. Vanha Pursiseura on merellinen ja idyllinen paikka vaikkapa syntymäpäivien, hääjuhlien tai esimerkiksi yritysten juhlien ja kokousten järjestämiseen. Parhaiten Pavis palvelee 50 – 100 henkilön vierasjoukkoa.

Pavis on palanen merellistä historiaa, jonka puitteissa voi mukavasti unohtaa kaupunkielämän kiireet vähäksi aikaa. Pihapiiristä löytyy myös vanha sauna, jota voi vuokrata illanviettoihin. Ruotsinkielisessä Kristiinankaupungissa sijaitsevasta Paviksesta saa luonnollisesti palvelua niin ruotsiksi, suomeksi kuin englanniksikin. Lisää Kesäravintola Paviksesta voi lukea lisää heidän nettisivuiltaan sekä ravintolan Facebook-ryhmästä.

mielikki