Miten mainostaa ravintolaa tai baaria?

Oma unelma ravintolan perustamisesta on toteutettu, mutta nyt rakkaudella pystytetyn yrityksen olemassaolo pitäisi vielä saada potentiaalisten asiakkaiden tietoon. Vastikään avatussa baarissa on viihtyisä sisustus ja tarjolla on trendikkäitä pienpanimo-oluita, mutta lähialueen asukkaat eivät ole kuulleetkaan uuden kuppilan ilmestymisestä naapurustoon ja pöydät ovat siksi tyhjillään illasta toiseen. Tai kenties alalla jo pitkään toiminut ravitsemusliike kaipaisi hieman uutta verta kävijäkuntaansa.

Miten potentiaalisten asiakkaiden huomio herätetään?

Vastikään uudistuneen alkoholilain myötä niin sanottujen happy hour -tarjousten mainostaminen ei enää ole kiellettyä, minkä jokainen alan yrittäjä varmasti hyvin tietääkin. Näyttävän tarjouskyltin kyhääminen ravintolan tai baarin ulkopuolelle houkuttelee asiakkaita sisään, mutta ei edesauta ravintolan tai baarin tunnettavuutta sen välittömän läheisyyden ulkopuolella.

Kuinka tehdä ravintolaa tai baaria tunnetummaksi ilman valtavaa markkinointibudjettia?

Avuksi kannattaakin ottaa markkinointi sosiaalisessa mediassa, josta voi olla valtavasti hyötyä pienelläkin budjetilla toteutettuna. Yrittäjän kannattaa ottaa eri somekanavat monipuolisesti haltuun ja toteuttaa rohkeasti hieman villimmätkin ideat. Luovuus palkitaan sosiaalisessa mediassa usein ja ravintolalle tai baarille voi saada hyvinkin laajaa tunnettavuutta pienellä budjetilla. Huomiota kannattaa kiinnittää myös siihen, että ravintolan aukioloajat, ruokalistat ja muut asiakkaalle olennaiset tiedot löytyvät netistä helposti. Neuvokas ravintoloitsija ei rajoita yrityksensä mainontaa näihin keinoihin. Perinteinen mainonta televisiossa, lehdissä tai radiossa vaatii usein jo aikamoista budjettia, mutta potentiaalisia asiakkaita voi tavoittaa muillakin tavoin. Yksi näistä ovat laadukkaat oheistuotteet joiden avulla ravintolan tai baarin brändiä voi helposti tehdä tunnetuksi. Erilaiset logolla varustetut mainostuotteet ovat varmasti tuttu konsepti jokaiselle yrittäjälle, mutta läheskään kaikki eivät tiedä, kuinka paljon erilaisia vaihtoehtoja tällaiset tuotteet nykyään tarjoavat. Ravintoloitsijan ei tarvitse tyytyä perinteisiin tulitikkuaskeihin ja kyniin, vaan ravintolan tai baarin logon voi painattaa niin kangaskassiin, sateenvarjoon kuin taskumattiinkin. Huomion kiinnittävä ja tyylikäs mainostuote tekee ravintolaa tai baaria tunnetummaksi aina käytössä ollessaan ja hyvännäköistä tuotetta myös käyttää mielellään. Lukemattomien tuotevaihtoehtojen ansiosta logolla varustettuja tuotteita voi ottaa myös osaksi ravintolan tai baarin sisustusta sekä tietysti lahjoittaa tai jopa myydä uskollisille asiakkaille. Maltillisellakin budjetilla saa tällä tavoin helposti näkyvyyttä.

Daniella Nienow